Onze nieuwe collega Anneloes Hagens stelt zich voor

Anneloes Hagens

Een paar weken geleden hebben wij Anneloes Hagens welkom mogen heten binnen ons team. Wij zijn blij dat Anneloes ons is komen versterken! Via deze weg stelt ze zich graag aan jullie voor.

Mijn naam is Anneloes Hagens, ik woon samen met mijn man en zoon in het mooie Amersfoort.

Daar zit muziek in

Een aantal van mijn hobby’s hebben een grote overeenkomst: muziek! Mijn man en ik zitten al jaren samen op dansles, ik zing in een popkoor en bezoek regelmatig concerten en festivals. Daarnaast houd ik van (uit) eten met vrienden en familie. Ik trek er graag op uit met mijn man en zoon, wij houden van reizen, steden bezoeken in binnen- en buitenland, musea bezoeken en wij fietsen graag.

Van het UWV naar VDHC

Tijdens mijn studie Personeel en Arbeid werd ik al aangetrokken door het onderwerp verzuim. Wat doet een ziekmelding met zowel de werknemer als de werkgever? Hoe gaat men hiermee om, maar belangrijker: hoe komt iemand weer aan het werk?

Ik heb lange tijd bij het UWV gewerkt. Mijn eerste functie bij het UWV was die van Re-integratiecoach, daarna heb ik ruim 12 jaar als Adviseur HRM (Human Resource Management) gewerkt. In deze functie begeleidde ik, vanuit een adviserende rol, leidinggevenden bij onder andere ziekteverzuim. Hierdoor had ik regelmatig contact met Arbeidsdeskundigen en ging er bij mij een vlammetje branden: dit is wat ik ook wil doen!

Mijn start als Arbeidsdeskundige

In 2023 ben ik als Arbeidsdeskundige in opleiding gestart bij de divisie Sociaal-Medische Zaken van het UWV. Hier worden onder andere de WIA aanvragen beoordeeld. Tijdens dit opleidingsjaar kwam ik erachter dat ik niet helemaal op mijn plek zat: ik zette mijn arbeidsdeskundige kennis in voor beoordelingen, maar miste het adviseren en het verder helpen van mensen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en solliciteerde ik bij VDHC Werkadvies. Na een fijne kennismaking en sollicitatie ben ik vol enthousiasme gestart.

Waarom VDHC Werkadvies?

Ik vind het vak van Arbeidsdeskundige fantastisch. Samen met werkgevers en werknemers onderzoeken wat binnen een functie of organisatie de (on)mogelijkheden zijn en van daaruit adviseren over de vervolgstappen. Als Arbeidsdeskundige bij VDHC Werkadvies kan ik het uitvoeren van arbeidsdeskundige onderzoeken combineren met het begeleiden van re-integratie 2e spoor trajecten. Voor mij een hele fijne combi.

Mijn overtuiging is dat iedereen kan werken, al is dat voor iedereen op een eigen manier. Bij VDHC Werkadvies kan ik daaraan bijdragen, samen met fijne en betrokken collega’s. Ik voel mij hier helemaal op mijn plek!

Bereikbaarheid zomervakantie 2024

Ook voor onze medewerkers is de vakantieperiode aangebroken. Wij zorgen ervoor dat wij gewoon bereikbaar blijven in de vakantieperiode voor al jullie vragen. Wij hopen op jullie begrip..